top of page

BASINDAN

Cumhuriyet Gazetesi Pazar Eki

Elmas Yayla

30.05.2021 Pazar

Cumhuriyet Pazar - Beril Tokcan - Novus2

Beyin Kendini Yenileyebilir

Tasarımcı Beril Tokcan, serebral palsili oğlu Emre için yaşamını yeniden kurdu. Doktorlar, Emre 1 yaşındayken "yürüyemez" diyordu, o şimdi on yaşında, judo bile yapıyor

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

NTV - İyi Hikayeler

Berfu Güven

06.03.2021 Pazar

Ayşe Arman

11.10.2020 

Screenshot 2021-06-01 at 09.38.58.png

Müthiş bir anne-oğul hikayesi,

Beril ile Emre

 

Huzurlarınızda müthiş bi kadın, müthiş bi anne Beril Tokcan.. Serabral palsili oğluyla yaşadıklarını kitaplaştırdı. Kitabın adı: ‘Ben Artık Özgürüm’ Beril, ‘O, anne ise, ben neyim?’ diyeceğim türden bi anne. Saygı duyuyorum ve bütün kalbimle alkışlıyorum.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Haberturk Gazetesi

Serfiraz Ergun

21.07.2018 Cumartesi

Daha yavaş, düşünerek ve iskeletinizi kullanarak

 

Bugünlerde iki eğitmen kadınla tanıştım. Chrish Kresge ve Beril Tokcan. Bu kadınlar, bedendeki gücü vücuda dağıtarak, dizlerde, belde ve sırttaki ağrıları öğretiyor. Hem de çok yumuşak, çok yavaş ve sakin hareketlerle. Çünkü kaslarınızı değil iskeletinizi nasıl kullanmanız gerektiğini ve duruşunuzu doğal bir biçimde geliştirmeyi gösteriyorlar. Hareketler çok basit, ama zihinsel olarak zor. Öğrenmek için zihinsel olarak odaklanıp beyninizi devreye sokmanız gerekiyor. İki saat yapılan bir egzersizin ardından bir de bakıyorsunuz her zaman doğal olarak yapageldiğiniz hareketler, oturmanız, kalkmanız, bilgisayarın başındaki postürünüz eklemlerinizi ne kadar gereksiz çalıştırmış, hareketlerinizi nasıl sınırlamışsınız. Daha yavaş ilerleyerek, gereksiz çabayı azaltarak ve daha fazla farkındalık ile kendinizi dinleyerek, sırtınızı, dizinizi, belinizi daha rahat ve işlevsel kullanmayı öğrenebiliyorsunuz. 

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Screen Shot 2018-08-04 at 17.10.23.png

Posta Gazetesi

Anne&Çocuk Eki

29.07.2016 Cuma

Sınırlarını aşan bir anne

 

Oğluna konan serebral palsi (beyin felci) teşhisi sonrası kendini bu konuda farkındalık yaratmaya adayan bir anne Beril Tokcan. Ailelere vermek istediği mesaj ise; “Yapılabilecek

çok şey var!”

Bugün beş yaşında olan ikiz çocuklarından Emre’ye 13 aylıkken serebral palsi teşhisi konuyor. Beril Tokcan, ‘Konuşamaz, yürüyemez’ söylemlerine ve nörologlar tarafından çizilen olumsuz tablolara kulaklarını tıkayıp, araştırmalara başlıyor ve halen danışmanı olduğu Anat Baniel Metodu ile tanışıyor. Sonrasında ise hem oğlunun konuşmasına ve adım atmasına şahit oluyor hem de ihtiyacı olan ailelere yardımcı olabilmek ve yol göstermek için kolları sıvıyor. Yaşadıklarını ve yöntemin detaylarını kendi ağzından bizimle paylaştı...

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Elle Kids

Suzan Yurdacan

Ekim 2016

Beyindeki sınırları kaldıran Anat Baniel Metodu

Bir mucizenin hikayesi

 

Bir annenin hayatı erken doğan oğluna konulan beyin felci teşhisiyle aniden yön değiştirdi. O andan itibaren konuyu enine boyuna araştırıp Anat Baniel Metodu’nu buldu. Amerika’ya giderek sertifikalı ABM danışmanı oldu. Beril Tokcan’la bu yolculuğu konuştuk.

 

Beril Tokcan Türkiye’de ve yurt dışında grafik tasarım eğitimi alıp, Sydney’den döndüğünde kendi ajansını açan; bu alanda pek çok başarılı işe imza atan, ardından Milano’dan gelen iş teklifiyle yurt dışına giden bir genç kadın. Bu tabii hikayesinin bir kısmının özetinin özeti... Bizim konuşacağımız kısım, asıl bundan beş buçuk yıl önce ikizleri Emre ve Deniz’in doğumlarıyla başlıyor.

 

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Hürriyet Gazetesi

Ayşe Arman

15.12.2015 Salı

Çocuğuma 'Konuşamaz!' dediler

Hem İngilizce hem Türkçe konuşuyor

 

CEYDA Düvenci röportajından sonra o kadar çok mail aldım ki...

Bu ülkede tahminin çok ötesinde “özel ilgiye muhtaç çocuk” olduğunu fark ettim.

Bizler normal hayatımızı sürdürüyoruz ve zannediyoruz ki, hayat hep bir yaz öğleden sonrası. Öyle değil işte, bazılarımız bambaşka sorunlarla savaşmak zorunda.

Genellikle de anneler. Bütün özel ilgiye muhtaç çocuk annelerine buradan selam çakıyorum ve hayranlığımı dile getiriyorum. Cennet annelerin ayakları altındaysa, en çok o annelerin ayaklarının altında!

Bugün de sizi Beril Tokcan’la tanıştırmak istiyorum. Avustralya’da müthiş bir eğitim aldı, grafik tasarımı okudu, şirket kurdu, harika işler yaptı, sonra âşık oldu, evlendi, ikizleri oldu, fakat birine serebral palsi teşhisi kondu. Oğlu için, “Konuşamaz, yürüyemez!” dediler, ama o pes etmedi, gitti araştırdı ve Anat Baniel Metodu’nu buldu. Hatta, metodun yaratıcısının, “Kids Beyond Limits” kitabının Türkçeye çevrilmesine önayak oldu. Birkaç gün önce Doğan Kitap’tan çıktı. Beyinle ilgli 9 temel esastan söz ediyor. Bence sadece özel ilgiye muhtaç çocuk anneleri değil, herkes okumalı.


Emre’ye 3.5 yıldır bu metot uygulanıyor. “Unutun! Hayatta yürüyemez, konuşamaz!” dedikleri çocuk, yürüyebiliyor hem Türkçe hem İngilizce konuşuyor. Beril, ABM eğitimini aldı, şimdi Türkiye’de yaygınlaştırmaya ve ailelere faydalı olmayı amaçlıyor. Yaşa Beril! Avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum seni...

 

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

bottom of page